Select language:

 English
 Serbian
     
 
ЕПИСКОП ХРИЗОСТОМ ОБИЉЕЖИО 20-ГОДИШЊИЦУ ИЗБОРА И ХИРОТОНИЈЕ ПДФ Штампа Ел. пошта
уторак, 07 јун 2011 16:22

Поводом 20-годишњице избора и хиротоније (1991.г.) у чин епископа Његово Преосвештенство г. Хризостом, наше епархијски архијереј, уз благослов Његове Светости патријарха српског г. Иринеја приредио је у Четвртак, 26. Маја о.г. за све чланове Светог архијерејског сабора и посебне узванике свечани ручак у великој патријаршијског сали.
Уистину је био ово догађај за памћење. На свечаном ручку слављеника је бираним ријечима поздравио Његова Светост Патријарх Иринеј и истакао оно што каракретише архијерејско служење Преосвећеног Владику Хризостома, а то је ''потпуна посвећеност својој епархији, борба за њену обнову и ревитализацију, а што се види и из најновије Првог Шематизма ове Епархије. Владика Хризостом је отишао на пепео и згаришта своје епархије. Отишао је и гле учинио нешто што ће га у историји учинити препознатљивим....'' истакао је Свјатјејши Патријарх.
Овом свечаном и радосном тренутку велики допринос својим залагањем дали су и пријатељи Владике Хризостома. Њихов допринос је, како каже Преосвећени Владика Хризостом, немјерљив. ''Како би ја ово без њих могао припремити? – Никако. Зато велико хвала мојим пријатељима чија имена нећу помињати, а они ће се знати препознати у овој нашој захвалници''- истиче Владика Хризостом.
Долгоденствуј владико!
Богољуб-Р.

alt

alt

alt

alt

alt

alt

alt

 
 
     

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер